Over Vis van Joris

Vis van Joris

De geschiedenis van Vis van Joris gaat meer dan honderd jaar terug. Al drie generaties lang staat de vishandel van de familie Joris garant voor kwaliteit, service en vakmanschap.

De wortels van het bedrijf werden gelegd in 1910, toen Isidoor Van Gaever met een eigen boot paling ving op de Schelde en die vervolgens levend te koop aanbood op verschillende Brusselse markten. De verkoop van verse vis werd verder uitgebreid door zijn dochter Albertine Van Gaever en haar echtgenoot Albert Joris, die in 1955 een leurhandel oprichtten om de inwoners van Baasrode, Buggenhout, Opdorp, Opstal en Mechelen van verse vis te voorzien.

In 1981 nam de huidige generatie het familiebedrijf over. Ronny Joris en Carine Baeten zetten een tijdlang de leurhandel verder, maar schakelden na enkele jaren over naar het aanbieden van verse vis en zeevruchten op openbare markten. Daar kan u hen vandaag nog steeds vinden.

Na al die jaren draait het bij Vis van Joris nog steeds om hetzelfde: verse, pure producten aanbieden. Topkwaliteit, zonder compromis. En dat proef je.